SEO.

Goed vindbaar voor iedereen

Een plekje bovenaan...

SEO, Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie, beslaat alle activiteiten die je onderneemt om jouw website goed te laten scoren in de organische zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Hier komen veel verschillende factoren bij kijken. De eerste stap is het bedenken op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Welke producten bied je aan? Werk je landelijk of regionaal? Wat is er uniek aan jouw bedrijf? Allemaal vragen die je op ideeën voor zoekwoorden kunnen brengen. We helpen je graag bij het bedenken van de juiste zoekwoorden.

Zoekwoordanalyse

Na het bedenken van de woorden voeren we vervolgens een zoekwoordenanalyse uit. Het doel van dit onderzoek is om bijvoorbeeld te weten te komen hoe vaak er op deze woorden gezocht wordt en hoeveel concurrenten deze woorden gebruiken. Op basis van de uitkomsten kies je de woorden die voor jou het meest relevant zijn en waarmee je de meeste kans hebt om te scoren in Google. Vervolgens kun je beginnen met het creëren van content. Een kleine misvatting die men vaak nog heeft is dat het zo vaak mogelijk noemen van een zoekwoord in je tekst automatisch leidt tot een hogere score in Google. Helaas is dit al een aantal jaren niet meer het geval en baseert Google de ranking op andere factoren.

Overige factoren

Naast de zoekwoorden zijn er nog veel andere factoren van invloed op je ranking in Google. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van koppen, metadatering, gebruiksvriendelijkheid en afbeeldingen.

We helpen je graag met het opzetten en uitvoeren van een goede SEO-strategie om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf zichtbaar is in de organische zoekresultaten van Google.

Maak gebruik van onze expertise!