SEA.

Extra onder de aandacht

In de spotlights...

SEA, Search Engine Advertising, betreft het plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten in zoekmachines. Deze advertenties worden aan internetgebruikers getoond wanneer zij een zoekwoord of zoekwoordengroep die aan de advertentie gekoppeld is intypen. SEA werkt volgens pay-per-click: je betaalt alleen wanneer de gebruiker op één van je advertenties klikt. Wanneer er geklikt wordt, komt de bezoeker op jouw website of landingspagina terecht. In Nederland bieden Google en Yahoo Search Engine Advertising aan via Google Adwords en Yahoo! Search Marketing.

Campagnes opzetten

Het opzetten van een SEA-campagne vereist kennis van bovenstaande programma's. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken wat je met je advertenties wilt bereiken. Wil je zoveel mogelijk bereik realiseren (naamsbekendheid)? Wil je de bezoekers naar een pagina op je website leiden? Of wil je zelfs dat ze nog een stap verder gaan en bijvoorbeeld een bestelling op je website doen of een contactformulier invullen? Afhankelijk van deze doelstellingen richt je je SEA-campagne in.

Stappen

Voor het opzetten van een SEA-campagne doorloop je altijd een aantal stappen. Het is belangrijk om goede zoekwoorden te bedenken en te onderzoeken op welke zoekwoorden je het meeste resultaat kunt behalen. Vervolgens dien je goede advertentieteksten te schrijven die de gebruiker genoeg informatie geven om zijn interesse te wekken. De moeilijkheid hier is dat het aantal tekens dat je in de advertentie kunt gebruiken zeer beperkt is. Daar komt vervolgens nog bij dat je je campagnes continu moet monitoren en optimaliseren. Welke teksten werken goed en welke niet? Welke zoekwoorden presteren goed en welke niet? Wat levert de meeste conversies op? Welke productgroepen komen in aanmerking voor SEA?

Hulp nodig bij het opzetten en onderhouden van een SEA-campagne? Dan ben je hier aan het goede adres. Voor diverse klanten richten wij Google Adwords-campagnes in, die we vervolgens maandelijks optimaliseren, testen en uitbreiden. 

Whitepaper Search Engine Advertising (SEA)