Waarom linkbuilding nog steeds belangrijk is.

avatar

Posted by Kirsten - 27 juni, 2017

linkbuilding.jpg

Waarom linkbuilding nog steeds belangrijk is

De laatste jaren wordt er steeds sceptischer gekeken naar linkbuiling. Of dit terecht is, daar kan over worden gediscussieerd. Want anno 2017 is linkbuilding vooralsnog deels bepalend voor online succes.

Kijken we puur naar feiten dan bestaat zoekmachine optimalisatie voor 50% onder andere uit het aanpassen van de titels op je site, het bedenken van een goede site structuur en het selecteren van passende maar effectieve zoekwoorden. Wat deze punten gemeen hebben is het feit dat het afspeelt in een eigen omgeving. Wordt er gekeken naar de overige 50%, dan zien we dat je hier ondermeer afhankelijk bent van de kwaliteit van links, ook wel backlinks genoemd, naar je eigen website. Ofwel het welbekende linkbuilding.

Linkbuilding achterhaald?

Degene die beweren dat linkbuilding achterhaald is hebben het dus mis. Je moet juist gestructureerd en doordacht bezig zijn met linkbuilden. Anno 2017 heeft het alsnog veel impact. Zij het met een andere methodiek. Zo blijkt het schrijven en plaatsen van artikelen met backlinks op een autoritaire website de grootste kans van slagen te hebben. Ons advies is dan ook om samen te werken met deze brancheautoriteiten indien het relevant is.

Bepaal je relevantie

De relevantie wordt overigens bepaald aan de hand van een aantal voorwaarden. Zo is het beschikken over een https-verbinding een pluspunt (SSL certificaat). Maar is het ook positief als de PageAuthority hoger is dan 30. Verder is een goede paginaopbouw belangrijk. Denk hierbij onder andere aan h1, h2 en h3 headings.

Van plan om aan de slag te gaan met SEO en linkbuilding? 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Topics: linkbuiling, online marketing, SEO, Marketing


Recent Posts

Tijdschrift onderdeel van jouw contentmarketingstrategie? [8 redenen, 5 voorwaarden en tig voorbeelden]

read more

Waarom LinkedIn steeds belangrijker wordt voor B2B bedrijven

read more

6 contentmarketing trends voor 2019

read more