Wat is de beste tijd om iets te posten op social media?.

avatar

Posted by Iris - 08 mei, 2019

beste-tijd-posten-social-media

Social media zijn effectief voor het versterken van je bedrijf en het delen van goede content. Daarom besteden bedrijven steeds meer tijd aan een social media strategie. Maar op welk tijdstip en op welke dag kun je je content het beste met je volgers delen zodat je zo hoog mogelijk bereik hebt? Want het zou zonde zijn als je inzet niets oplevert. In deze blog geef ik je enkele richtlijnen.

  •  Wat is de beste tijd om te posten op Facebook? 
  • Op welke tijdstippen behaal je de hoogste doorklikratio op Instagram?
  • Op welke dag kan ik het beste content op LinkedIn plaatsen?

Allemaal vragen die veel bedrijven stellen. Logisch, want je wilt zoveel mogelijk resultaat halen uit je social media inzet. Helaas is er geen perfect antwoord. Het moment om je doelgroep te bereiken is namelijk afhankelijk van je type doelgroep (privé of zakelijk), het kanaal en het product/de dienst die je aanbiedt. Onderzoek van Hubspot geeft je echter wel wat handvatten. Deze gegevens zijn gebaseerd op data voor de Amerika. Ik raad je aan om te testen of onderstaande gegevens ook voor jouw bedrijf werken.

Infographic beste tijd om te posten op social media

Hoe pas ik deze statistieken toe

Deze statistieken zijn natuurlijk erg handig, maar ze geven je vooral richtlijnen. Je hebt nu een beeld van algemene dagen en tijdstippen waarop andere bedrijven succesvol zijn op social media. Echter is het van jouw doelgroep en content afhankelijk hoeveel betrokkenheid je daadwerkelijk krijgt. Gebruik bovenstaande inzichten dus om te testen of je op bepaalde dagen en tijdstippen beter resultaat behaald. Heb je een ritme in je content, bijvoorbeeld de inzet van dilemma dinsdag, houd dit dan in stand. Je volgers vinden het namelijk fijn als je deze op een voor hun herkenbaar moment plaatst.

Zorg voor structuur in je social media strategie

Om af te sluiten geef ik je nog graag als tip mee om je social media strategie te structureren. Zorg ervoor dat je een helder overzicht hebt van welke content, op welke dag, op welk tijdstip wordt geplaatst en op welk kanaal. Dit kun je het beste doen in een social media contentkalender. Wij bieden je een template voor een social media contentkalender waar je direct mee aan de slag kan.

social media contentkalender downloaden 

Topics: Facebook Marketing, Social Media Marketing, Instagram marketing, Pinterest Marketing, LinkedIn marketing, Twitter marketing


Recent Posts

Is een marketingplan je investering waard?

read more

Waarom valt de ROI van mijn marketinginzet tegen?

read more

Wat is de beste tijd om iets te posten op social media?

read more