Bepaal zelf het succes van je (bedrijfs)video.

avatar

Posted by Kirsten - 06 juni, 2017

Video-2.jpg

Bepaal zelf het succes van je (bedrijfs)video

Het is zover, je hebt een (bedrijfs)video laten maken. Je bent ervan overtuigd dat het veel kijkers zal gaan trekken. De content is interessant en überhaupt zou niemand iets van jouw bedrijf moeten missen. Maar wat blijkt? Na het uploaden wordt de video totaal niet bekeken. Raar, want volgens onderzoek dat je van te voren hebt gedaan zit jouw doelgroep juist te wachten op deze vorm van content. Maar waar gaat het dan mis? Wij leggen het uit.

Je hebt je video niet gepromoot

Je video staat online, maar de views lopen nog niet echt binnen. Hoe dit kan? Je hebt de video niet gepromoot. Denk hierbij niet direct aan betaalde promotie, maar aan het delen in je eigen netwerk. Want niemand gaat zonder attenderen bewust op zoek naar jouw video of andere content. Door het te delen in je eigen netwerk creëer je een bewustwording en maak je het vervolgens laagdrempelig om de video te bekijken.

Je video is te lang

Is schrappen en bondig formuleren niet je sterkste kant? Dan is de kans groot dat je video te lang is. Hoe goed je er ook over na hebt gedacht, je kijker zit er in eerste instantie niet op te wachten. Tijd is immers schaars en de aandachtsspanne kort. Ofwel content moet overtuigen. Ons advies is om te kiezen voor een videoduur van maximaal 2 minuten. Ga je je video delen op social media? Dan geldt er een kortere (succesvolle) videoduur van 30 tot 40 seconden.

Je video is onvindbaar

Je hebt je video op YouTube, Facebook, Twitter en Linkedin geplaatst. Check! Nu moeten de views wel binnenstromen zou je denken. Helaas is dat niet het geval. Zoals eerder gezegd gaat je doelgroep niet vanuit zichzelf op zoek naar jouw content. Dat je geen views realiseert is dan ook niet gek. Je video is immers onvindbaar. Gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen. Zo kan je passende keywords toevoegen aan je uitingen in bijvoorbeeld YouTube. Plaats ook altijd een alt-tekst indien je de video op je website plaatst. Dit zorgt er namelijk voor dat je video op relevante wijze wordt geïndexeerd in Google. Tot slot moet de video van begin tot eind boeiend zijn. Want hoe langer de kijktijd, hoe beter het gerankt wordt.

Zonder audio is je video onduidelijk

Heb je goed over je promotie nagedacht en wil je je video delen op social media? Dan is het van belang dat de video ook zonder audio te kijken is. Veel social mediagebruikers kijken namelijk clips zonder audio. Wat betekent dat het duidelijk moet zijn waar jouw video over gaat. Dit doe je bijvoorbeeld door ondertiteling in de video te plaatsen. Zo is de boodschap zowel met als zonder audio te begrijpen.

De thumbnail prikkelt niet

Niet alleen de inhoud van de video is belangrijk, ook het jasje waarin het verpakt is. Denk bijvoorbeeld aan de thumbnail die getoond wordt op het moment dat de video nog niet wordt afgespeeld. Met andere woorden: deze is doorslaggevend. Maakt de thumbnail niet nieuwsgierig? Dan zal er niet op worden geklikt.

Uitstraling klopt niet

Hoewel de video technisch goed in elkaar zit is het geen instant succes. De kijker herkent je namelijk niet meer. Vandaag de dag zijn kijkers niet op zoek naar het perfecte plaatje, maar naar authenticiteit. Met andere woorden: de kijker wil je herkennen. Ze zijn onbewust op zoek naar je huisstijl, tone-of-voice of een bekend gezicht. Conclusie: maak het persoonlijk en houd het lekker echt!

Van plan om aan de slag te gaan met video? Neem dan eens contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Meer lezen over de inzet van video?

Topics: Mobile video, Online Video, Video


Recent Posts

Tijdschrift onderdeel van jouw contentmarketingstrategie? [8 redenen, 5 voorwaarden en tig voorbeelden]

read more

Waarom LinkedIn steeds belangrijker wordt voor B2B bedrijven

read more

6 contentmarketing trends voor 2019

read more