6 trends in online video.

avatar

Posted by Nadine - 11 september, 2017

trends-online-video.png

6 trends in online video

Consumenten besteden steeds meer tijd aan het bekijken van video’s. Hiervoor gebruiken zij ook meer devices waardoor zij meer focus hebben voor online video dan ooit tevoren. Zo blijkt uit onderzoek door Google dat 85% van volwassenen meerdere apparaten op hetzelfde moment gebruikt. Dit resulteert in meer engagement van het YouTube publiek. Heeft video al een plek in het media plan van jouw bedrijf?

De laatste tijd vinden er meerdere ontwikkelingen plaats op het gebied van video. Zo biedt Facebook sinds kort de mogelijkheid om live video’s uit te zenden of 360 graden video’s te plaatsen. Ik neem je mee in de trends die een grote rol spelen / gaan spelen in 2017.

1. 360 graden video's

Sinds december 2016 is het mogelijk om via Twitter live 360 graden video’s te maken. Heel gemakkelijk in de app zelf. Ook YouTube biedt deze mogelijkheid. Op Facebook is het mogelijk om 360 graden foto’s te plaatsen. Dit kan alleen nog door een video die in 360 graden is opgenomen te uploaden. Het is niet mogelijk om via Facebook zelf een 360 graden video op te nemen. Deze video’s kun je bijvoorbeeld maken via verschillende apps die beschikbaar zijn voor je smartphone.  Wil je een echte professionele 360 graden video plaatsen die van hoge kwaliteit is? Dan is het handig om hier een professional bij te betrekken.

2. Meer aandacht voor live video's

Daarnaast zal live streaming van video content doorzetten. Zo bieden onder andere Facebook, YouTube, Instagram en Periscope de mogelijkheid om live video’s uit te zenden. Voor bedrijven een mooie manier om een brede doelgroep te bereiken en op een eenvoudige, goedkope en snelle manier met elkaar te communiceren.

3. Video integratie in e-mails

De derde trend binnen online video is het combineren van video met e-mailmarketing. Door video in een e-mail te integreren kun je e-mails kort houden en toch je boodschap overbrengen. En dat zelfs op een effectievere manier (mits je video een duidelijke boodschap bevat). Video spreekt namelijk meer aan en neemt minder tijd in beslag dan het lezen van tekst. Zo breng je informatie op een prettige manier over op je doelgroep.

4. Meer online video advertising

Adverteren via video neemt toe. Voor bedrijven is het steeds makkelijker om met effectieve video’s te adverteren. Video-campagnes hebben een hoge click ratio, erg interessant dus voor commerciële doeleinden. Via enkele video advertising platforms bestaat de mogelijkheid tot micro-targeting, waarmee je de kijker relevante en gepersonaliseerde content kunt tonen.

5. Video integratie in webdesigns

Ook binnen webdesign wordt steeds meer op nieuwe, creatieve wijze gebruik gemaakt van video. Beweging op een website is steeds belangrijker om de aandacht van de bezoeker te pakken. Webdesigners spelen hier op in door bijvoorbeeld video’s steeds meer binnen de juiste context te plaatsen: op de juiste plek, met de juiste content er omheen. Of bijvoorbeeld via een wallpaper video op de homepage. Hierbij begint een video direct te spelen zodra de website is geladen. Hiermee grijp je direct de aandacht van de bezoeker.

6. VR

De techniek van Virtual Reality heeft zich de laatste jaren zo ontwikkeld, dat het nu ook toepasbaar wordt voor video marketing. Een voorbeeld hiervan zijn de eerder besproken 360 graden video’s. Daarnaast raakt VR al meer geïntegreerd dankzij merken als Samsung die de Galaxy S7 en S7 edge koppelden aan een VR-bril. Door de inzet van Virtual Reality elementen geef je de gebruikers een unieke ervaring.

Van plan om aan de slag te gaan met online video? Neem dan eens contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Meer lezen over de inzet van video?

Topics: live video, Video, Online Video, 360 graden video's, online video advertising, Virtual Reality


Recent Posts

Tijdschrift onderdeel van jouw contentmarketingstrategie? [8 redenen, 5 voorwaarden en tig voorbeelden]

read more

Waarom LinkedIn steeds belangrijker wordt voor B2B bedrijven

read more

6 contentmarketing trends voor 2019

read more